8 Mart 2016 Salı

PORTAKALLI İRMİK HELVASI

Portakallı irmik helvası
Portakallı irmik helvası
Portakallı irmik helvası malzemeleri:

2 bardak irmik
100 gram margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 bardak şeker
2,5 bardak su
1,5 bardak portakal suyu
1 portakal rendesi


Portakallı irmik helvası yapılışı:

Su ve portakal suyunu bir tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede margarini eritin, sıvıyağla karıştırın. İrmiği ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. İrmikler renk alınca şekeri de ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın. Portakal kabuğu rendesini ilave edin.

Portakal sulu serbeti sürekli karıştırarak yavaş yavaş helvaya ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Afiyet olsun!